Home

Nieuws 621 x bekeken

Duitse voedingsindustrie blijft met omzetgroei inflatie voor

Berlijn - De Duitse voedingsindustrie heeft vorig jaar 170,1 miljard euro omgezet ofwel 4,1 procent meer dan in 2011. Die cijfers heeft de federatie Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE) vrijdag bekendgemaakt.

Hoewel de groei gecorrigeerd voor prijsstijgingen aanzienlijk kleiner uitpakte, namelijk op 0,7 procent, is de BVE toch dik tevreden met het verloop. De omzetgroei werd net als in het voorafgaande jaar weer vooral gerealiseerd via de export. De buitenlandse markten hadden een aandeel van 31 procent (53,4 miljard euro) in de omzet. Ten opzichte van 2011 is wat dat betreft sprake van een plus van 11,4 procent. Voor het lopende, nieuwe jaar is de federatie in wezen optimistisch. Zij gaat ervan uit dat kan worden aangeknoopt bij de gang van zaken van afgelopen jaar met een omzetstijging van 3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.