Home

Nieuws 533 x bekeken

Dijksma richt vizier op Beieren

Berlijn - Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) wil een stevige handelsrelatie met de Duitse deelstaat Beieren. Vrijdag maakte zij op de Grüne Woche in Berlijn met de Beierse landbouwminister Helmut Brunner afspraken hierover.

"We gaan gezamenlijk een innovatieseminar opzetten", zegt Dijksma tegen Boerderij. "Het is een economisch sterke regio, waar ook behoefte bestaat aan Nederlandse agrarische producten." Nu is de handel met Beieren nog beperkt; Nederland levert vooral aan Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Maar de samenwerking zal geen eenrichtingsverkeer zijn, benadrukte Dijksma. Zo hoopt zij veel te leren van de Beierse kennis van duurzame energie. Een datum voor het seminar is er nog niet. "We hebben goede afspraken gemaakt, nu wordt bekeken waar er vraag naar is."

Vrijdagochtend begonnen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en landbouwminister Ilse Aigner hun rondgang over de Grüne Woche bij het Nederlands paviljoen. Dijksma noemde het verschijnen van Merkel 'heel bijzonder' en 'een geweldig ticket' voor bedrijven die in Duitsland voet aan de grond willen krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.