Home

Nieuws 729 x bekeken 1 reactie

Dijksma: geen extra integriteitsregels Ctgb

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw vindt dat er geen extra integriteitsregels nodig zijn voor het College voor toelating van Gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb).

Integriteit van medewerkers is onderwerp van gesprek tussen de staatssecretaris en het Ctgb. Dat bevestigt de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. Ze wijst erop dat het Ctgb hier ook nadrukkelijke aandacht heeft. Extra regels zijn volgens Dijksma niet nodig. De bewindsvrouw wil niet reageren op vragen van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren over de carrièrewisselingen van de directeur-secretaris van Ctgb, die terug gaat naar zijn oude werkgever, de Society of Environmental Toxicology and Chemistry (Setac). Ouwehand spreekt van stuivertje wisselen.

Eén reactie

  • agratax2

    Ouwehand heeft kennelijk de werkwijze van Monsanto en de Amerikaanse bestrijdingsmiddelen en zaaizaad commissies goed bijgehouden. Hier is inderdaad sprake van stuivertje wisselen met alle gevolgen van dien voor de boer en de natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.