Home

Nieuws 956 x bekeken 3 reacties

Dijksma: geen aanleiding herzien ammoniakbeleid

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw ziet op dit moment geen aanleiding om het ammoniakbeleid en de daarop geënte regels en voorschriften te herzien. Dat schrijft ze in een brief naar de Tweede Kamer, naar aanleiding van veldonderzoek van Wageningen UR waaruit blijkt dat de ammoniak-emmissie bij het uitrijden van mest aanzienlijk lager is dan gedacht.

Dijksma heeft Wageningen UR en het RIVM opdracht gegeven om samen met andere wetenschappelijke instituten in binnen- en buitenland nader onderzoek te doen naar de ammoniakemissie.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  als zoals eerder gesteld dat ze de landbouw een warm hart toedraagd zou dit toch zeker in overweging nemen, maar het blijk weer dat de onnozele natuurplannen voor haar belangrijker zijn als de gehele landbouwsector

 • jordi 1455

  schoenmakers1
  dat wordt de straat op gaan.
  om gehoor te kunnen krijgen moet je de demonstratie zo regelen dat heel Nederland er last van krijgt dan moeten ze wel buigen en op zijn minst onderhandelen, of we kunnen net als in de jaren 90 mestbonnen jatten.

 • anton1937

  Het beleid m b t het uitrijden van mest, is jaren gebaseerd geweest op natte vingerwerk,dat was algemeen bekend bij LNV. Nu er een gedegen onderzoek heeft plaatsgevonden door Wageningen zegt een staatssecretaris zonder enig inzicht ik verander het beleid niet. Te dol om over te praten wat Dijksma roept.

Of registreer je om te kunnen reageren.