Home

Nieuws 654 x bekeken 2 reacties

Dijksma: ‘Voedselprijs blijft skyhigh’

Amsterdam – De vraag naar voedsel blijft hoger dan het aanbod, daarom blijven de voedselprijzen ‘skyhigh’. Dat zei staatssecretaris Dijksma op een conferentie over de wereldvoedselvoorziening, woensdag in Amsterdam. “De prijsvolatiliteit blijft”, aldus de staatssecretaris.

In navolging van Wereldbank en FAO zegt ze dat het kalmeren van markten prioriteit moet krijgen. Dat is een internationale aangelegenheid, zo zei ze. “Paniek is te voorkomen door markten transparant te maken. Dat is mogelijk met openbare statistieken.”

Laatste reacties

  • agratax2

    Nog een extra plan bureau om de opbrengst gegevens in statistieken vast te leggen. Niets kan meer liegen dan statistieken, het maken is mensenwerk en dus aan fouten onderhavig. Ik denk dat de handel al precies weet wat ze kunnen verwachten, iedere are aardoppervlak wordt via de satelliet vast gelegd en gescand zodat indien geen calimiteiten er met grote precisie kan worden voorspeld wat er zal groeien en waar. Het programma 'Mijn Akker' is een pracht voorbeeld van gewas scan war niet alleen de boer zijn voordeel mee kan doen, maar ook de handel zijn opbrengst verwachting kan voorspellen.

  • jordi 1455

    vraag hoger dan het aanbod? als dat waar was kregen we op het minst 50 cent per liter melk. Voedsel is nu goedkoper dan ooit te voren in de tijd van de wederopbouw waren de voedselprijzen hoog. Ze heeft vast niet met inflatie rekening gehouden en het gemiddeld inkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.