Home

Nieuws 6895 x bekeken 9 reacties

Dijksma: 9,7 miljoen minder lasten voor agrarische sector

Den Haag – De administratieve lasten voor de agrarische sector zullen in 2013 met 9,7 miljoen euro dalen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in reactie op Kamervragen.

De lasten zullen vooral dalen door reductie van de toezichtslasten in de vleesketen en het mogelijk afschaffen van het voor de EU verplichte bedrijfsregister voor agrarische bedrijven. In de berekening is geen rekening gehouden met de effecten van de wetgeving op het gebied van natuur en mest, die nog in behandeling is.

Laatste reacties

 • fa. de Graaf

  Ze begint al goed, eerst een wettelijke verzwaring opleggen na 1 dag in office en nu een politieke statement die eenzijdig is. Want laten we eerlijk wezen ondanks alle beloften van minder regels verzinnen ze er steeds weer meer, die niet in de praktijk werken en elk jaar weer veranderen of nieuwe regels implementeren. Wij boeren moeten gewoon met de productie van voedsel bezig zijn, dat is ons werk en we moeten vraaggericht en een redelijke vergoeding hiervoor krijgen, punt uit.

 • agratax2

  Op het eerste gezicht klinkt het goed 9,7 miljoen minder aan bureaucratie. Zijn dit 9,7 miljoen euro van / voor de boer of betreft het besparingen bij het ministerie en merkt de boer er niets of heel weinig van. Laten we wel zijn 'In het land van bureaucraten is papier baas'.

 • Theo Nijsse

  Minder bureaucratie? waar komen dan toch al die papieren van het CBS vandaan?

 • ikkethuis

  aardig geformuleerd. Zo lijkt het iets wat we krijgen. Als er de mestregels en natuur bij komt, valt dit weer gelijk weg. Zou ze dit er expres buiten laten? om zo alle boeren en tuinders in het nieuwe jaar iets positief te kunnen melden?

 • Demeter Griend

  Ik wil best een vinkje meer zetten voor iets meer SNL-subsidie. Als het moet kan ik gecombineerde opgave wel op de IPad op het strand van Aruba invullen. Ook het 1 x verplichte maaien voert de loonwerker direct voor me uit als ik hem even een mailtje stuur. Betaal hem vervolgens via internetbankieren. Beetje mest plaatsen weer allemaal formulieren. Vee inscharen, IenR registreren. grondgebruikersverklaringen invullen etc. Druk, druk, druk, wat een administratieve lasten, kan dat wat minder...

 • ae-ea

  9,7 miljoen besparen? Ja en wij 250 miljoen meer uitgenven aan de blanke diesel!
  Ga toch weg!

 • agratax2

  aeantvoort. Helaas blanke en rode diesel zit niet haar pakket en dat mag ze dan ook niet betrekken bij haar kosten verlaging. Ik weet wel dat zowel het ene als het andere potje in Den Haag alleen maar gevuld wordt via blauwe enveloppen en komt uit één en dezelfde portefeuille die van de burger, boer en buitenlui. Toch zijn het in Haags (politiek) jargon verschillend Euro's, die niets met elkaar te maken hebben.

 • anton1937

  Beetje een kletskoek verhaal van deze staatssecretaris. De lastenverzwarring die de landbouwe te verwerken krijgt door het afschaffen van de rode diesel is minstens 100 miljoen euro per jaar. Waarom voor de landbouw niet dezelfde regeling als voor de vrachtscheepvaart, deze sector heeft n l de rode diesel mogen behouden. VVD maak je hier sterk voor, als je in de toekomst nog één boerenstem wilt hebben ?.

 • koestal

  hier merkt de boer niks van

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.