Home

Nieuws 1158 x bekeken 10 reacties

Dierenbescherming wil ook milieu in sterrensysteem

Den Haag -De Dierenbescherming overweegt ook milieu-aspecten mee te wegen in het Beter Leven Kenmerk. Nu speelt alleen dierenwelzijn een rol in de toekenning van sterren.

In een interview met Nieuwe Oogst zegt directeur Frank Dales dat Beter Leven vooraan moet staan voor dier en mens. Daarin past volgens hem ook aandacht voor het milieu. Hij zegt dit in een reactie op een nieuw initiatief voor een tussensegment in pluimveevlees, de Kip van Morgen. Volgens de initiatiefnemers is een ster van de Dierenbescherming niet noodzakelijk.

Dales stelt dat pluimveehouders nog wel eens moeite hebben met het voldoen aan de eisen voor leefruimte en slachtleeftijd. Het meewegen van milieu-aspecten kan daarom worden beschouwd als een uitgestoken hand naar de sector. Maar: “Als er niet op wordt ingegaan, verdwijnt de uitgestoken hand en dan gaan we een ander traject bewandelen.”

Laatste reacties

 • Mulders

  Oftewel doe mee of we maken je kapot zoals hij in de laatste regel suggereert.

 • jordi 1455

  ze worden steeds gekker die activisten.

 • Mozes

  Ik begrijp uit de uitspraken van Frank Dales dat hij bereidt is de eisen aan dierwelzijn te matigen in ruil voor milieueisen.
  Het lijkt erop dat de dierenbescherming voor het eerst bereidt is de veehouderij in een breder perspectief te bezien.
  Dat zou kunnen betekenen dat er beter en realistischer met hun te praten is.

 • joannes

  Precies Mozes, de strijd om de meeste aandacht leidt alleen maar meer conflict tussen de competitie voerende aktie/belangen groepen. Het is één signaal dat de werkelijkheid/realiteit altijd een compromis is tussen wat gewenst is en wat mogelijk. Zijn prepotente opmerking: een uitgestoken hand....... Is natuurlijk een foutje in de attitude/houding, wat aan de tafel moet veranderen. In de Publiciteit wil hij zijn aktivistische machtsbasis behouden. Hij zal tenslotte al die emotionele, diepbetrokken, dieren beschermers achter zich moeten houden anders heeft heeft hij zelf ook geen rol meer, of wat zorgelijker is voor hem: gebrek aan de donaties en daarmee draagvlak.

 • jordi 1455

  zucht, wanneer houden ze op met die domme onzin in den haag en gaan ze verder om een oplossing te zoeken voor de economische crisis.

 • Elevage

  Het is te belachelijk voor woorden dat dit soort organisaties keer op keer z' on platform krijgen om hun meningen te ventileren.
  Er zal wel ergens met geld geschoven worden....................

 • Mozes

  Joannes, jij snijdt een belangrijk punt aan. De achterban van de dierwelzijnsorganisaties is zeer populistisch, naïef en denkt volkomen ééndimentionaal. Dit geldt ook voor een groot deel van de algemene pers als het over dierwelzijn gaat. De speelruimte van Frank Dales wordt beperkt doordat hij een positieve aandacht in de pers moet behouden en de sympathie van zijn gelddonerende achterban moet behouden. Het meerdimensionaal denken zal zowel door de algemene pers als door zijn achterban moeilijk gevolgd worden.

 • Mozes

  Joannes, jij snijdt een belangrijk punt aan. De achterban van de dierwelzijnsorganisaties is zeer populistisch, naïef en denkt volkomen ééndimentionaal. Dit geldt ook voor een groot deel van de algemene pers als het over dierwelzijn gaat. De speelruimte van Frank Dales wordt beperkt doordat hij een positieve aandacht in de pers moet behouden en de sympathie van zijn gelddonerende achterban moet behouden. Het meerdimensionaal denken zal zowel door de algemene pers als door zijn achterban moeilijk gevolgd worden.

 • Bison

  Als hij nou een prijs tag van honderdduizend euro aan zo'n sterretje plakte inplaats van verkapte dreigementen zouden boeren wel mee willen doen.
  Het bekende,..'met stroop vang je meer vliegen dan met azijn' geld hier ook.

 • eerlijkomhoog

  Dierenbesherming laat zich goed betalen voor het sterretje. 700.000 euro van AH vorig jaar

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.