Home

Nieuws 524 x bekeken 1 reactie

D66: landgoederenregel is niet voor golfbaan

Den Haag - Een kwart van de golfbanen in Nederland profiteert volgens Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) ten onrechte van een belastingregeling voor landgoederen en natuurschoon.

Van Veldhoven pleit er woensdag bij de begrotingsbehandeling Landbouw en natuur voor om de regeling aan te scherpen. Ze wil ook een herkeuring van alle bestaande gevallen.

De zogenaamde landgoederenregeling stamt uit 1928 en is bedoeld voor het in stand houden van landgoederen die bijdragen aan het behoud van natuurschoon. Niks mis mee, aldus Van Veldhoven, die vindt dat er wat valt te zeggen voor het behoud van echte kastelen met mooie tuinen, die goed onderhouden worden. Maar het Kamerlid vraagt zich af hoe het kan dat er volgens deze regeling zo'n 5.000 landgoederen zouden zijn, terwijl er toch maar ongeveer 1.200 kastelen staan in Nederland.
Volgens het D66-Kamerlid profiteren onder meer 45 golfbanen van belastingvrij vastgoed. ,,Oneigenlijk concurrentievoordeel dus. Ook veel restaurants, hotels en congrescentra maken gebruik van deze handige belastingomweg. Dat lijkt ons misbruik van de huidige regels.''

Eén reactie

  • gerstiroma

    en de gewone boer van het platteland wist dit allang (via LTO) en waarom weten de landsbestuurders nu zo iets nooit

Of registreer je om te kunnen reageren.