Home

Nieuws 379 x bekeken 6 reacties

China zet tipgeld in voor voedselveiligheid

Peking - De Chinese overheid gaat met tipgeld de problemen rond voedselveiligheid in het land aanpakken. Burgers die de autoriteiten tippen over overtreders van wet- en regelgeving op voedselgebied, komen in aanmerking voor een beloning die kan oplopen tot 300.000 yuan, ongeveer 36.000 euro. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua dinsdag.

Ondanks campagnes en zwaardere straffen is het met de voedselveiligheid in China nog altijd slecht gesteld. Chinese media maken geregeld melding van incidenten met bijvoorbeeld vervuilde bakolie, kankerverwekkende stoffen in melk en nep-eieren.

Laatste reacties

 • politiek

  Mogelijk ook een goed plan om dit in Nederland toe te passen. !
  Kankerverwekkende stoffen zoals (pro)hormonen horen gewoon niet thuis in de veehouderij.
  Nederland gaat ook al met zwaardere straffen werken , zie de illigale antibioticazaak waarbij 20 jaar gevangenisstraf is geeist..

 • Janssen4

  meneer politiek, u mag heel heel blij zijn dat u in nederland woont. geen problemen met de voedselveiligheid, en voedselzekerheid. heeft u misschien een bron of heel goed argument dat er kankerverwekkende stoffen in de veehouderij worden gebruikt? weinig kans!

 • jordi 1455

  @ politiek
  laten ze dan al die ministers en de kamerleden oppakken, ze kosten klauwen met geld en ze maken alles kapot wat men lief is.

 • politiek

  Chinese media maken geregeld melding van ....... Ik denk een zeer goede zaak.
  Ik bemerk dat Nederlandse media het bij herhaling kwalijk wordt genomen als ze rapporteren over voedselveiligheidgevaren. Volksgezondheid dus.
  Vooral agrarische media zouden hier niet over mogen rapporteren. !!!!!!!
  Mijn inziens een bijzonder kwalijke zaak van meerdere reageerders als daar niet open en transparant , publiekelijk overleg/publikatie over mag zijn. !
  Angst en zwakte denk ik.
  Ik mag hopen dat Boerderij.nl geen reklameblaadje is.
  Uiteraard is het een goede zaak als men aktie onderneemd om geen roddels te rapporteren en gewoon rapporteerd alle nieuws wat er gebeurd in de agrarische sector.
  Zowel positief als ( helaas ) negatief !
  Met die rapportage, in dit geval over voedselveiligheid hebben agrarische media ook weer hun bijdrage om alles open transparant veilig en duurzaam te krijgen.

 • Mozes

  Als de redactie geen roddels en laster op het forum wil moeten ze beginnen met jou te verwijderen politiek.

 • politiek

  En Mozes ook maar eraf want ieder die kritisch is ( of negatief ) over de FC wordt Mozes boos.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.