Home

Nieuws 1085 x bekeken 1 reactie

CDA: vogel- en habitatrichtlijn en nitraatrichtlijn niet meer Europees regelen

Den Haag - Het CDA pleit ervoor om de vogel- en habitatrichtlijn en de nitraatrichtlijn niet meer Europees te regelen, maar per lidstaat. CDA-Kamerlid Jaco Geurts vraagt in een motie aan het kabinet om deze richtlijnen op de lijst te zetten van onderwerpen die nationaal in plaats van Europees geregeld kunnen worden.

VVD-leider Halbe Zijlstra kondigde deze week naar aanleiding van de speech van de Britse premier Cameron aan dat hij een lijst zou maken met zaken die niet meer door Brussel geregeld hoeven worden.

“De Vogel- en Habitatrichtlijn, en de Nitraatrichtlijn zijn bij uitstek zaken die wij in Nederland kunnen en moeten regelen, waar Europa zich niet mee moet bemoeien. Europa is op veel zaken een groot goed, daar moet je niet te sceptisch over zijn. Maar op sommige velden is het belangrijk de zaken in eigen huis te houden. Niet kappen met Brussel dus, maar wel kappen ín Brussel”, vindt Geurts.

Staatssecretaris Sharon Dijksma ontraadde de motie van Geurts. “Ik ga niet terugonderhandelen in Brussel”, aldus Dijksma.

Eén reactie

  • Mozes

    De natuur, bevolkingsdichtheid, klimaat en grondgebruik zijn zo verschillend in Europa dat dit inderdaad beter nationaal en regionaal geregeld kan worden.
    Ik ben groot voorstander van Europese samenwerking maar op dit punt ben ik het met Geurts eens.

Of registreer je om te kunnen reageren.