Home

Nieuws 3015 x bekeken 1 reactie

Burger King verbreekt contract met vleesbedrijf paardenburgers

Londen - Hamburgerketen Burger King wil geen hamburgers meer van ABP Food Group, de Ierse vleesverwerker achter het paardenburgers-schandaal. Burger King, één van de grootste afnemers van ABP, heeft het leveringscontract met ABP-dochter Silvercrest voor haar Britse en Ierse restaurants verbroken.

Silvercrest is het vleesbedrijf waar bij DNA-onderzoek sporen van paardenvlees zijn aangetroffen in hamburgers. ABP heeft al eerder de betrokken productielijn bij Silvercrest stilgelegd maar daarbij verklaard dat de hamburgers voor Burger King op een andere, aparte lijn worden geproduceerd. Desalniettemin wil Burger King uit voorzorg geen hamburgers van Silvercrest. ''We hebben de bevoorrading vervangen door een andere gecertificeerde leverancier. Dat zou kunnen betekenen dat sommige producten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn',' aldus de Britse tak van Burger King.

Een ander bij het schandaal betrokken vleesbedrijf, Liffey Meats dat ook tot ABP behoort, heeft echter het groene licht gekregen van minister van landbouw Simon Coveney. Volgens een verklaring van het ministerie zijn bij nieuwe onderzoeken van hamburgers van Liffey Meats  geen sporen van paarden-DNA aangetroffen. ''Dit is erg goed nieuws omdat het de claim van het bedrijf bevestigt dat het de problemen rond de vondst van erg minieme hoeveelheden paarden-DNA heeft aangepakt'', aldus Coveney. Zijn ministerie blijft samen met de voedselveiligheidsdienst FSAI onderzoeken hoe in hamburgers van Silvercrest – of in ieder geval in één daarvan – wel een hoog niveau paarden-DNA kon voorkomen.

Eén reactie

  • Boertje22

    Paardenburgers zijn lang niet gek toch? Waar zijn die beesten anders van nut?

Of registreer je om te kunnen reageren.