Home

Nieuws 1042 x bekeken 4 reacties

Brussel inventariseert wensen burgers over biologisch

Brussel – De Europese Commissie wil van burgers weten hoe zij denken over biologische productie. Met behulp van een online enquête inventariseert Brussel ideeën en wensen ten behoeve van nieuwe voorstellen, die eind dit jaar worden verwacht.

De internetconsultatie is dinsdag begonnen en loopt nog tot woensdag 10 april. Via http://ec.europa.eu/yourvoice/ kan iedereen deelnemen.

Laatste reacties

 • joannes

  Dat is ook lekker makkelijk! Supermarkten en entrepeneurs proberen via de biologische productenmarkt met veel tamtam hun plaats te verdienen bij de consument en met allerlei (waarvan een aantal pseudo) onderzoeken het vooral positieve verschil aan te tonen op gebied van : gezondheid, millieuvriendelijkheid, en dat vreselijke onduidelijke marketing woord ¨duurzaamheid¨! En op die hype van marketing activiteit haken nu ook de politieken havikken in, om óók mee te profiteren van die aan momentum winnende bio invloed. Dat internet bedrijf heeft er een hele goede opdracht aan! Ik ben niet tegen bio maar wel tegen manipulatie en meerijden van oppertunisten op een trein die vooral gedreven wordt door invechtende entrepeneurs die blinken omdat ze nieuw zijn!

 • dorineruter

  Ik zie hem er niet tussenstaan, welke enquete refereren jullie hier aan? Ik zie wel allerlei andere, algemenere enquetes. Jullie nieuwsbericht is erg beknopt. Ik wilde wel graag de toelichting / motivatie van de EU lezen om haar bevolking hierover te ondervragen.

 • kauter

  Iedereen,sorry,velen hebben het over bio,milieuvriendelijk en duurzaamheid. Maar als ik rond mij kijk zie ik overal tuintjes en plekjes die vroeger door planten werden begroeid geplaveid worden beton/tegels/kiezel.
  Dikwijls hebben die mensen maar een postzegel grond maar hebben geen zin om de moeite te nemen om die paar vierkante meter 'groen' te houden. Wat willen die burgers te wensen hebben over biologische productie?

Of registreer je om te kunnen reageren.