Home

Nieuws

'Britse voedingsprijzen zullen scherp stijgen'

Londen – De prijzen van veel levensmiddelen in de Britse winkels zullen de komende tijd nog sterker omhoog gaan dan in de afgelopen maanden al het geval is geweest. Brood, aardappelen, groente en fruit zullen allemaal nog een stuk duurder worden.

Dat voorspelt Mark Price, directeur van de keten van duurdere supermarkten Waitrose. Price wijst erop dat niet alleen de oogst van vorig jaar grotendeels – letterlijk – in het water is gevallen, maar dat ook veel boeren door de regen van de laatste weken geen wintergewas hebben ingezaaid. Hij berekent dat de gemiddelde inflatie van voedingsprijzen rond de 5 procent zal uitkomen Sommige producten, zoals brood of aardappelen, zullen echter veel sterker in prijs stijgen.
Waitrose was deze week de eerste grote Britse supermarkt die cijfers over de kerstverkopen naar buiten bracht. Bij de keten is de omzet in de laatste twee weken van december 5,4 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. Verwacht wordt dat Waitrose het daarmee beter heeft gedaan dan de meeste concurrenten. ''Vooral champagne en duurdere verswaren gingen veel over de toonbank. Het lijkt erop dat onze klanten in ieder geval niet hebben willen besparen op de kerst'',  denkt Price.

Of registreer je om te kunnen reageren.