Home

Nieuws

Brand bij voormalige varkensslachterij Meppel

Meppel - De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de handen vol gehad aan een brand in een voormalige varkensslachterij in Meppel. Niemand raakte gewond, maar volgens de politie zorgde de brand wel voor overlast in een nabijgelegen woonwijk.

De brand werd donderdagavond omstreeks 21.00 uur ontdekt in het leegstaande pand aan de Galgenkampsweg. De brandweer besloot het vuur van buiten te blussen en kreeg de brand in de loop van de nacht onder controle.

Bewoners van een nabijgelegen woonwijk kregen van de brandweer het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te doen. Hoewel uit metingen was gebleken dat geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen, veroorzaakte de brand een hevige rookontwikkeling. De rook bleef door de weersomstandigheden laag, waardoor rookmelders in de omgeving konden afgaan.

Hoe de brand is begonnen is nog onduidelijk. Volgens de gemeente wordt de oorzaak ,,zodra het mogelijk is'' onderzocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.