Home

Nieuws 1131 x bekeken 3 reacties

Biobrandstoffen Neste Oil voor vliegtuigen

Helsinki – Neste Oil is toegetreden tot Itaka, een door de EU gefinancierd project bedoeld om het gebruik van biobrandstoffen in vliegtuigen in Europa op te schroeven.

De Finse onderneming gaat onder meer 4.000 ton NEXBTL-biokerosine leveren als vliegtuigbrandstof. De onderneming produceert onder meer in Rotterdam.

De hernieuwbare brandstof wordt gemixt met conventionele luchtvaartbrandstof volgens de officiële ASTM-standaard. Uiteindelijk zal 50 procent van de brandstof in de tanks hernieuwbaar zijn. Het 36 maanden durende Itaka-project geeft 10 miljoen euro gekregen volgens het zevende raamwerkprogramma voor onderzoek en ontwikkeling van de EU.
In Nederland is Diligent Energy Systems in Eindhoven bezig met vliegtuigbrandstof op basis van het giftige gewas jatropha.

Laatste reacties

  • Jaap 109

    Dit is toch een raar EU beleid eerst de bijmeng plicht voor diesel reduceren i.v.m. tekort van de wereldvoedsel productie en nu een extra subsidie voor de kerosine!

  • jordi 1455

    laten ze maar op kerosine maar es accijns heffen.

  • gifsoja.nl

    Crimineel. Belastinggeld voor projecten die in de derde wereld landbouwgrond opeisen om vliegtuigen mee te laten vliegen. Dat verkopen onder de noemer 'groene' brandstof. Laten we ons door dit soort klets om de tuin leiden?

Of registreer je om te kunnen reageren.