Home

Nieuws 4 reacties

Agrohandelaar Agravis: zaken liepen in 2012 beter dan verwacht

Hannover/Münster- Het Duitse agrohandels- en -dienstverleningsconcern Agravis Raiffeisen heeft in 2012 een omzet gedraaid van 7 miljard euro en het resultaat van 2011 gehandhaafd. Dat houdt in dat voor belasting een slordige 48 miljoen euro werd verdiend, zo blijkt uit een eerste ruwe schatting van het concern dat normaal gesproken zijn jaarcijfers op tafel legt in de loop van maart.

De omzet komt aanzienlijk hoger uit dan in 2011, toen een half miljard minder werd gehaald. De aan het begin van 2012 gegeven prognose (6,3 miljard) blijkt daarmee duidelijk te defensief te zijn geweest. "We zijn met voorzichtig optimisme aan het jaar begonnen, maar over het geheel genomen liepen de zaken uiteindelijk in het 2e halfjaar beter dan verwacht," erkent directieaanvoerder Clemens Grosse Frie. Naar zijn idee heeft vooral de internationalisering van de afzet het concern in het juiste spoor weten te houden. Desondanks blijft de topman ook voor 2013 aan de voorzichtige kant. "In 2013 gaan we uit van een licht lagere omzet. Doel is echter daarbij wel om het resultaat te verbeteren."

Laatste reacties

 • politiek

  DUURDER VOER , meer verdienen. ? ! . Bekend is dat dergelijke partijen ongeveer 6 tot 8 % van omzet als bruto winst kunnen boeken. Bij winkels zoals supermarkten zou het ongeveer om 14 tot 16 % van de omzet gaan. Onduidelijk is uit artikel of er u nu 48 miljoen wordt verdiend voor belasting , dus belasting betaald wordt , of dat men over die 48 miljoen nu belasting moet gaan betalen.

 • Mozes

  politiek, jou prestatie op het gebied van begrijpend lezen is weer nul. In het bovenstaand artikel wordt verteld dat de omzet een half miljard hoger is en de winst gehandhaafd wordt.
  Dit betekent dat de winst dus ongeveer hetzelfde is als vorig jaar( 48 miljoen VOOR belasting).
  Er wordt dus nergens gesproken over meer verdienen terwijl de omzet wel een half miljard hoger is. Dit betekent dat de ROS ( return on sales) dus lager is.
  De winst als percentage van de omzet(ROS) bedraagt 0,6857142% en is dus in feite schrikbarend laag.

 • politiek

  Beste Mozes,
  Ik heb zo het vermoeden dat uw ROSje voor de Nederlandse veehouderij nog kleiner/lager/negatief is.
  En dan behoort bewuste ondernemer nog meerdere (vervangings)investeringen te doen.
  En dan behoort bewuste ondernemer ook zelf en zijn gezin nog te eten enz.
  Of heeft u een andere naam als het bedrijfsikomen negatief is. ?
  We zullen dit eens in PARMA kunnen gaan bespreken.
  Dan gaat daar het ROS vast wel omhoog. !

 • Mozes

  ROS is een algemeen bekend financieel-economisch kengetal. Dat jij dat niet kent politiek is jou probleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.