Home

Nieuws 6 reacties

Actie tegen ondeskundig verwijderen asbest

Den Haag - Bedrijven die asbest op een ondeskundige manier verwijderen, brengen de gezondheid van zichzelf, hun kinderen en soms ook omwonenden in gevaar. Daarvoor waarschuwt de Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken. Ze start deze week een actie tegen 'malafide saneerders'.

Ondernemingen die in zee gaan met niet-gecertificeerde klusbedrijven kunnen hoge boetes krijgen. Boetes voor het illegaal verwijderen van asbest zijn sinds 1 januari verdrievoudigd.
Het gebruik van asbest is sinds 1994 verboden in Nederland. Bedrijven die asbest verwijderen, moeten dat vooraf melden bij de Inspectie SZW. Er zijn circa 300 bedrijven die gecertificeerd zijn om asbest te verwijderen.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Het stof van asbest is het gevaarlijkst is mij verteld . Hier in de omgeving is,
  word veel grond vervuild met asbest schoongemaakt. De deskundige hebben het volgende bedacht , je graaft de vervuilde grond af , schept het vervolgens in een grote zeef trommel. met openingen van een paar centimeter zodat de stukken asbest uitgezeefd worden . Het gevaarlijke asbest stof blijft zo ver het tijdens het proces niet verwaaid achter in het zand . de grote stukken worden door maan mannetjes in zakken gedaan, Het zand is dan SCHOON . Maar goed dat het door deskundigen gedaan word. Wie bedonderd wie??????

 • Dutchdeutz

  Mr. aarthamstra1, je weet toch wel als de overheid het (lees, voorzichzelf) goedkeurt, is niemand in gevaar!!!!!!
  Maar o wee, iemand zonder papiertje het in zijn klauwen krijgt, dan is de wereld te klein.
  De graai cultuur moet natuurlijk wel binnen de (overheids) perken blijven.
  Dat is mijn opinie en daar heb ik recht op. (disclaimer)

 • Bison

  Ik kan me niet herrinneren dat wij vroeger in witte overall en met een gasmasker op asbest golfplaten van oude gebouwen afhaalde en op ze op een nieuwe stal weer vast schroefden.
  Ik ben er nooit ziek van geworden en ik leef nog steeds.
  Wat een doetjes deze dagen.

 • W Geverink

  En als het niet past dan pak je de haakse slijper er even bij...

 • hietkamp

  Het is ook 1 grote soap. Nu ook als ze asbest moeten verwijderen een hok er om heen, wat er gefilter wordt en zijn ze klaar dan moet het nog 6 uur blijven staan wat vorige jaar nog in 3uur kon. Maar goed strenger regels kost meer tijd en geld. We moeten met zulke dingen ophouden dit kost klauwen vol met belasting geld of geld van ondernemers waar je niets aan hebt en dat kunnen we in deze tijd niet meer gebruiken om zo geld weg te gooien alsware

 • boerke brabant

  het is goed dat er regels zijn omtrent het verwijderen van asbest. Heb vroeger ook met de slijptol hoekjes staan afslijpen, tegen de wind in , had je het minste last van de stof. Het is rotzooi, dus voorzichtigheid is geboden. Neemt niet weg dat sommige regels nergens op slaan en onnodig kosten veroorzaken

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.