Home

Nieuws

'Aan QLL hoeft niet zoveel te veranderen'

Zoetermeer - Piet Thijsse, voorzitter van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV), wordt niet zenuwachtig van de kritiek van staatssecretaris Sharon Dijksma op het controlesysteem voor veetransport QLL.

Gisteren in een debat met de Tweede Kamer zei Dijksma: "Ik maak me echt zorgen dat QLL de zaken niet op orde heeft. Over het algemeen ben ik ervoor dat de sector regelt en de overheid controleert. Maar QLL is nog niet op orde.”
Thijsse verwacht dat hij er met Dijksma voor eind februari wel uit zal komen. Dat is het moment dat Dijksma haar definitieve standpunt wil bepalen. “Er hoeft volgens mij niet veel te veranderen aan het systeem, we hebben het kwalitatief beste transportsysteem van Europa. In de loop van de tijd zal QLL kwalitatief steeds beter worden.”

Thijsse verwacht dat Dijksma wel begrip heeft voor de situatie. “We zullen haar vertellen wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben en dat is erg veel. Ik kan me voorstellen dat ze nog niet op de hoogte is van alle feiten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.