Home

Nieuws 795 x bekeken 2 reacties

'2020 helft veeartsenwerk door paraveterinairen'

Harmelen - In 2020 zijn er nog maar 25 gespecialiseerde veeartspraktijken in Nederland. De bemanning ervan is voor de helft door dierenartsen die vooral adviserend werken. Paraveterinairen doen het gros van de handelingen omdat die dat net zo goed en veel goedkoper kunnen. Dat toekomstbeeld schiep Rolf Been, directeur van de universitaire landbouwhuisdieren praktijk (ULP) tijdens een rundvee-veterinair congres in Harmelen.

De advisering in de rundveehouderij zal in 2020 gaan op basis van kengetallen, zoals in de varkenshouderij nu al gangbaar is. Het aantal consulten per bedrijf zal meer dan halveren. De apotheek komt geheel los te staan van de dierenartspraktijk. "Die moet elke schijn van belangenverstrengeling van zich werpen. Advisering wordt daardoor wel prijziger, de behandelingen goedkoper" aldus Been.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    door de regels met antibiotica die nu gelden worden een veearts overbodig, door het beperkt aantal middelen dat beschikbaar is werkt er niets meer en is dus een veearts overbodig

  • jven281

    juist vanwege het huidige antibioticabeleid zijn goede adviezen van de dierenarts broodnodig om de juiste preventieve maatregelen te kunnen nemen. Daar is de gezondheid van dier en mens bij gebaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.