Home

Nieuws 973 x bekeken

Zeeuws bureau voor kavelruil geopend

Koudekerke - Het Kavelruilbureau Zeeland is sinds woensdagmiddag officieel geopend. Met een eerste ruiling van 8 hectare grond onder toezicht van een notaris is het loket nu beschikbaar voor geïnteresseerden. In de toekomst zal het Kavelruilbureau bemiddelen bij ruilingen tussen zowel agrariërs onderling als ruilingen met de overheid.

Het bureau hoopt in de komende twee jaar zo’n 1.800 hectare Zeeuwse grond van eigenaar te doen wisselen. Provincie Zeeland en het Plattelandsontwikkelingsprogramma (vanuit Europa) financieren het project. Door middel van het vrijwillig ruilen van grond hoopt het bureau zowel de transportkosten van de boer omlaag te brengen als de verkeersveiligheid te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.