Home

Nieuws

Wilders: we zetten een stap achteruit

Den Haag - PVV-leider Geert Wilders erkende woensdagavond ronduit dat zijn partij een flinke nederlaag heeft geleden bij de Tweede Kamerverkiezingen.

"We hebben als PVV zwaar verloren. Vandaag zetten we een stap achteruit, morgen likken we onze wonden", aldus Wilders tegenover zijn aanhangers in een café in Den Haag.

Maar hij riep zijn achterban ook op zich op te richten. "Dit is ook een nieuw begin. Ons gevecht in Nederland is harder nodig dan ooit. De mooiste jaren van de Partij voor de Vrijheid liggen nog voor ons."

In de exitpoll staat de PVV op 13 zetels, 11 minder dan bij de vorige verkiezingen. "13 wordt ons geluksgetal", zei Wilders die bezwoer dat zijn partij niet ten onder zal gaan. Wel constateerde hij dat er met hart en ziel campagne is gevoerd met de Nederlandse identiteit als inzet, maar dat die boodschap blijkbaar niet is aangeslagen. "In Brussel vieren ze feest. Wij hebben zware weken tegemoet te gaan."

Of registreer je om te kunnen reageren.