Home

Nieuws 1 reactie

Wijffels pleit voor verruimen saldering duurzame energie

Den Haag - Hoogleraar Herman Wijffels vindt dat de salderingsregels voor het opwekken van duurzame energie moeten worden verruimd. “Het verduurzamen van de energie heeft nu nog geen enkel effect. We bungelen niet voor niets onderaan allerlei Europese lijstjes als het gaat om duurzame energie”, zegt Wijffels.

Hij vindt dat er veel meer mogelijkheden moeten zijn voor salderen, zodat burgers en boeren collectief duurzame energie kunnen gaan opwekken en hier ook businesscases van kunnen maken. “Het kost de overheid niks. De inkomstendaling van de energiebelasting zullen worden gecompenseerd door de belasting die wordt betaald over de investeringen en de extra werkgelegenheid die deze vorm van energieopwekking oplevert.

Eén reactie

  • robert1

    Heeft Wijffels het doorgerekend of de extra investeringen meer opleveren dan de afname in stroombelasting. Op zich is het wel een goede argument om de salderingsregel te verruimen. Maar ja, hoe groot wordt het gat in de schatkist?

Of registreer je om te kunnen reageren.