Home

Nieuws 1245 x bekeken 2 reacties

Wijffels: natuurdossier naar ministerie Infrastructuur en Milieu

Den Haag - Herman Wijffels wil dat het natuurbeleid voortaan onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu komt te vallen. “De groene infrastructuur is net zo belangrijk als de wegen en waterwegen in Nederland. Daarom past dit beleidsterrein beter bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dan bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, dat vooral op economie gericht is”, aldus CDA'er Wijffels tijdens de presentatie van zijn boek ‘Formeren is vooruitzien’ waarin hij 21 punten aandraagt om te komen tot een duurzame hervorming.

"Niemand zal het belang van verbindingswegen betwisten. Maar er worden wel vraagtekens gezet bij de waarde van verbindingswegen tussen natuurgebieden, waardoor wilde dieren en planten kunnen leven in een ononderbroken ecosysteem”, schrijft Wijffels in zijn boek. Hij wijst erop dat de uitwisseling van soorten van belang is voor de biodiversiteit en het weerstandsvermogen van planten en dieren. Het belang van een groene infrastructuur ligt volgens Wijffels op hetzelfde niveau als de ‘harde’ infrastructuur en hoort op een vergelijkbare manier te worden behandeld.

Vorig jaar stelde PvdA-kamerlid Lutz Jacobi ook voor om het natuurdossier over te dragen aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Laatste reacties

  • politiek

    Het CDA is zijn wonden aan het likken. Wellicht had Wijffels zijn visie ook eerder kenbaar kunnen maken aan zijn collega Bleker van CDA. Ik mag aannemen dat hij dit niet alleen zegt voor zijn eigen imago maar zich er ook daadwerkelijk voor wil inzetten , ook binnen het CDA dus om iets te bereiken. Wijffels kan wel zeggen dat formeren vooruitzien is , maar regeren is DOEN.

  • robert1

    Politiek, het had niks uitgemaakt; het verlies van het CDA is naar de VVD gegaan. Die zijn helder in natuur; niks extra dus uw stelling is in mijn optiek onjuist.
    Ik denk dat eerdere dat de reacties van Wijffels c.s. inzake hun natuurpreken er mede gezorgd hebben voor de leegloop van het CDA. Hij zou meer oor en oog moeten hebben voor de armoede onder ouderen ipv geld voor natuur los te praten.
    Maar ja, mensen die zelf in weelde leven ontgaan de ontberingen van de armlastigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.