Home

Nieuws 717 x bekeken

Waterschap versoepelt maatregelen na illegale lozing

Poederoijen - De getroffen maatregelen na illegale lozing van bedrijfswater door een rozenbedrijf in het Betuwse Poederoijen zijn deels versoepeld. Aanvankelijk was het advies aan boeren en andere belanghebbenden in de westelijke Bommelerwaard om geen slootwater te gebruiken voor veedrenking of beregening van gewassen. Sinds dinsdagmiddag geldt die waarschuwing alleen nog voor het zuidelijk deel van de westelijke Bommelerwaard.

Het waterschap treedt op tegen het  betrokken bedrijf - Satter Roses. Hetzelfde bedrijf werd in april ook betrapt op illegale lozing van bedrijfsafvalwater, waardoor een deel van het oppervlaktewater werd vervuild met het bestrijdingsmiddel dimethomorf, een schimmelbestrijder.  Tegen het bedrijf loopt inmiddels een strafrechtelijke juridische procedeure. Daarnaast hebben het waterbedrijf Dunea en het Waterschap een claim neergelegd bij het bedrijf, voor de opruimingskosten. Een woordvoerder van het waterschap zegt dat de kosten zijn opgelopen tot 850.000 euro. Daar komen de kosten bij, die nu gemaakt worden om een eventuele vervuiling van de laatste lozing te voorkomen.

Volgens het waterschap heeft het bedrijf met een pomp mogelijk verontreinigd water rechtstreeks op de sloot geloosd.

Of registreer je om te kunnen reageren.