Home

Nieuws 366 x bekeken

Waterschap niet aansprakelijk voor schade door regen

Den Haag - Het waterschap Delfland is niet aansprakelijk voor de schade die een amaryllisteler heeft geleden, als gevolg van overstroming door hevige regenval.

De Hoge Raad heeft het beroep verworpen dat de teler had ingesteld tegen een eerdere uitspraak van het gerechtshof.

De overstroming had plaats in september 2001. De kassen van de teler kwamen onder water te staan en daardoor leed hij een geschatte schade van 700.000 euro. De teler verweet het waterschap Delfland dat er geen goed onderhoud was uitgevoerd aan een duiker. De verstopte duiker zou mede oorzaak zijn van de overstroming.

Deskundigen hebben achteraf geconstateerd dat de verstopte duiker niet de belangrijkste oorzaak was van de overstroming. Het water kwam zo hoog, dat ook een goed functionerende duiker het water niet had kunnen verwerken. Het waterschap Delfland hoeft niet in alle omstandigheden te zorgen dat bedrijven droge voeten houden bij extreme weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.