Home

Nieuws

Wageningen moet gaan voor innovatie

Den Haag - Dierenwelzijn vraagt om een daadkrachtige overheid en wetenschap. In ieder geval die van de landbouwuniversiteit van Wageningen. Dat stelt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming in zijn weblog.

Hij reageert hiermee op de uitspraken van Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, dat de wereld voeden alleen maar kan door het intensiveren van de landbouw.
Dales vraagt zich af hoe deze de uitspraak van Dijkhuizen zich verhoudt met de onomkeerbare trend van ‘minder, naar beter’. “Het wereldvoedselprobleem was toch vooral een verdelingsvraagstuk? Of hebben we ons allemaal ongelooflijk vergist? Dat je voor meer aardbewoners meer voedsel nodig hebt zal iedereen begrijpen. Dat je dan wel kijkt naar milieu en niet naar dierenwelzijn en dat dan duurzaam durft te noemen, is een gotspe”, aldus Dales.
De directeur van de Dierenbescherming vindt de redenering van Dijkuizen daarom populistisch. “We moeten meer werk maken van de letter 'I' van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Daarin zit juist de kracht voor de overheid: innovatieve ontwikkelingen initiëren en ondersteunen. Maar dan hebben we wel een universiteit nodig die daar een uitdaging in ziet”, aldus Dales.

Of registreer je om te kunnen reageren.