Home

Nieuws 282 x bekeken

Vogelbescherming concludeert: CDA voor ontpoldering

Den Haag - De Vogelbescherming concludeert dat het CDA van standpunt is veranderd als het gaat om ontpoldering van de Hedwigepolder. De Vogelbescherming heeft alle politieke partijen gevraagd of ze voor natuurherstel zijn door ontpoldering van de Hedwige. Het CDA heeft hier 'ja' op geantwoord. Ook de andere partijen zijn voor ontpoldering, behalve VVD en SP die blijven tegen ontpoldering.

CDA-Kamerlid Ad Koppejan reageert dat het CDA bij het standpunt blijft dat de Hedwigepolder voor maximaal eenderde moet worden ontpolderd, zoals in het plan van staatssecretaris Henk Bleker. Omdat de optie van 'deels ontpolderen' niet in de vragenlijst van de Vogelbescherming stond, heeft de CDA-medewerker die de enquete heeft ingevuld 'ja' aangekruist.

Uit de enquete van de Vogelbescherming blijkt tevens dat de meeste partijen zich willen inzetten voor bescherming van weidevogels.

Of registreer je om te kunnen reageren.