Home

Nieuws

Voedselbonnen voor recordaantal Amerikanen

Washington - Een recordaantal van 46,7 miljoen mensen in de VS ontving in juni voedselbonnen omdat ze niet in staat waren zelf voedsel te kopen. Het betreft een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het ministerie van landbouw van de VS, de USDA.

Volgens de USDA waren 50 miljoen Amerikanen in 2011 op een bepaald moment niet verzekerd van voldoende voedsel. Dat was 2,6 procent meer dan een jaar eerder en bijna eenzelfde aantal als het recordaantal van 50,2 miljoen voedselonzekere mensen in 2009. In totaal telt de VS circa 320 miljoen inwoners.

Volgens voorstellen voor nieuwe landbouwwetgeving wordt fors gesneden in de bedragen die worden uitgetrokken voor voedselbonnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.