Home

Nieuws

Verlening van garantieregeling werkkapitaal

Honselersdijk - De garantieregeling werkkapitaal wordt mogelijk verlengd. Demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw zegt op een bijeenkomst van het CDA Westland dat hij graag met banken en de sector in overleg wil over een eventuele verlening van de regeling die in september af loopt.

Bleker wil de regeling graag verlengen om te voorkomen dat bedrijven die als gevolg van een crisissituatie dreigen failliet te gaan, omdat ze onvoldoende werkkapitaal hebben om bijvoorbeeld productiemiddelen aan te kopen. In overleg met de sector en banken wil Bleker kijken hoe een nieuwe regeling er uit moet zien.

De bestaande regeling loopt 2,5 jaar  en er is door 75 bedrijven gebruik van gemaakt. In totaal heeft het ministerie garant gestaan voor 75 miljoen euro.  De regeling is alleen beschikbaar voor tuinders en wordt niet uitgebreid voor andere sectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.