Home

Nieuws 405 x bekeken

Verhagen met handelsmissie naar China

Amsterdam - Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken gaat in november met een Nederlandse handelsmissie naar China. Verhagen heeft dat vrijdag bekendgemaakt bij de China Holland Business Summit in Amsterdam.

"De Chinese markt biedt enorme kansen voor Nederlandse bedrijven", zei Verhagen. "De opkomst van China is niet iets om bang voor te zijn. De jaarlijkse groei van de afzetmarkt van koopkrachtige Chinezen is bijna net zo groot als de hele Nederlandse economie. Dat biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven."

De handelsmissie vindt plaats van 5 tot 9 november. Naast Peking en Sjanghai wordt ook Chendu bezocht. In deze 16 miljoen inwoners tellende stad zal Verhagen een steunpunt voor Nederlandse ondernemers openen.

De missie richt zich op de sectoren high tech, agrarische voedselproducten en tuinbouw. Er wordt ook geprobeerd Chinese bedrijven te interesseren voor investeringen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.