Home

Nieuws

Van Tongeren: stomvervelend, vier zetels

Rotterdam - "Stomvervelend, die 4 zetels." Dat was de eerste reactie van Liesbeth van Tongeren, de nummer drie op de lijst van GroenLinks, op de te verwachten uitslag van de verkiezingen.

"De verwachtingen waren al niet zo hoog. Kennelijk hebben we onze kiezers van 2010 niet kunnen overtuigen. Dat is heel jammer."

Van Tongeren zei nog wel te hopen op een meevallertje, in de vorm van een restzetel of een wat gunstiger uitslag in de grote steden. "In elk geval zullen we doorgaan. Deze uitslag verandert niets aan mijn idealen."

De positie van leider Jolande Sap staat volgens Van Tongeren in het geheel niet ter discussie. "Haar is een startperiode gegund. Die heeft haar voorgangster Femke Halsema ook gehad."

Campagneleider Jesse Klaver, nummer vier op de lijst, drukte zich op vergelijkbare wijze uit. "We hadden al een moeilijke startpositie. We zijn er niet in geslaagd het vertrouwen van de kiezer te winnen. De tweestrijd om het leiderschap heeft ons ook geen goed gedaan. Ons past nu bescheidenheid. We zullen niet vooraan staan bij de formatie. Aan de andere kant lopen we ook niet weg voor verantwoordelijkheid."

Of registreer je om te kunnen reageren.