Home

Nieuws 8904 x bekeken 10 reacties

Vakantiepark Hof van Saksen failliet

Utrecht - Het noodlijdende vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht (Drenthe) is vrijdag door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank laten weten.

In juli verleende de rechtbank in Assen uitstel van betaling, nadat De Kroon Groenprojecten BV in Utrecht een faillissementsaanvraag voor het vakantiepark had ingediend. Het park kreeg nog tot begin oktober de tijd een koper te vinden. Dat is niet gelukt.
Hof van Saksen heeft bijna 200 mensen op de loonlijst staan. Het park ging in 2007 open en telt ruim 600 huisjes.

Laatste reacties

 • Albert Kuyerhuis

  Het is beter investeren in voedselketen, vooral in levensmiddelenbranche. Mensen moeten altijd eten, op vakanties kan worden bezuinigd in slechtere tijden.

 • Sylke

  @ Albert Kuyerhuis
  Dat is inderdaad zo, maar investeren in de voedselketen betekent in veel gevallen over de ruggen van hongerlijdende mensen in ontwikkelingslanden

 • Noordam2

  Sylke, ik snap jouw redenatie niet
  de voedsel keten moet blijven ontwikkelen, ook in de zogenaamde ontwikkelingslanden
  met een ezel en 3 m2 grond kun je de toekomstige wereld bevolking niet voeden. er is potentie genoeg, met een goede infrastructuur en inzet is er genoeg mogelijk
  met dromen over kleinschaligheid redden we het niet

 • John*

  in ontwikkelingslanden ligt de kostprijs van de productie hoger dan hier.. pas als er echt een tekort komt aan voedsel zal daar flink geinvesteerd worden. Zie het maar als de voor 80% uitgeputte oliebron waar met veel moeite een vaatje olie per dag uit wordt gehaald. Of de volle oliebron waar de olie zo'n beetje uit spuit. In de ontwikkelingslanden zijn de mensen bijna 70% van de inkomsten kwijt aan voedsel. Doordat het voedsel daar zo duur is blijft er maar weinig over om de economie en productie te ontwikkelen.

 • theorikyreintjes1


  Eer is een tijd dat vakantie boven het werken gaat, maar de tijd van werken is echt weer aangekomen! Eten is belangrijker dan vakantie!

 • jan10

  Beste John ,die 70% zegt meer over het lage loon dan over de hoge voedselprijs!!

 • Mels

  Theo,die tijd is in aantocht maar nog lang niet gearriveerd.Zolang de idioten nog voor de winkel slapen om een iPhone5 te kopen is voedsel nog veel te goedkoop.Meer voorbeelden kan je zelf wel verzinnen,dunkt mij.

 • Khalid en zijn maten

  Niet alleen in ontwikkelingslanden is voedsel duur,naar wat ik pas van een kennis heb gehoord betaald een gezin van 3 personen in de Russische stad Moskou gemiddeld 2000 euro per maand aan voedsel,dus in Rusland word schijnbaar veel voedsel geïmporteerd=duur...

 • John*

  Als in de ontwikkelingslanden dan het eigen voedsel geproduceerd moet worden wat 90% van het lage loon kost. Dan wordt je er toch niet veel wijzer van?

 • W Geverink

  Een vakantiepark werkt in vele opzichten hetzelfde als een boerderij. Is er een overaanbod aan de producten en/of diensten dan wordt er niks verdiend en hebben in dit geval de minst aantrekkelijke parken de meeste leegstand. Ook bij vakantieparken kijkt de consument waar het meeste te verkrijgen is voor het minste geld. Het park lijkt me erg koud, strak en steriel. Mooi voor de jups, maar als je ergens een leuke tijd wil doorbrengen met je gezin zijn er gewoon veel betere opties.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.