Home

Nieuws 1112 x bekeken

Unilever bouwt nieuwe fabriek van 26,7 hectare

Peking – Unilever tekent vandaag voor de aankoop van een nieuwe productiebasis in de Chinese provincie Sichuan. De producent van voedingsmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging gaat 300 miljoen yuan (ongeveer 36,7 miljoen euro) investeren in zijn derde locatie in China.

De vestiging zal 26,7 hectare grond beslaan en in de toekomst moeten alle producten van Unilever er geproduceerd worden.

Duurzaamheid zal centraal staan bij de bouw van de nieuwe fabriek in de stad Meishan, die ook werk zal bieden aan meer dan vijfhonderd chinezen uit de omgeving. In het noorden en oosten van China is Unilever al gevestigd. Nu is dus ook het westen aan de beurt. De productie in Sichuan zal niet alleen bedoeld zijn voor het westen van China, maar ook voor de export.

Alan Jope, Unilevers president in Noord-Azië, laat weten zeer tevreden te zijn met de nieuwe locatie. “China is een van de meest belangrijke markten voor Unilever. De nieuwe vestiging in Meishan heeft veel steun ontvangen van de locale overheid. We hebben dan ook veel vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf in China.”

Of registreer je om te kunnen reageren.