Home

Nieuws 300 x bekeken

Unctad vraagt om regulering financiële markten

Genève - De handels- en ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties vindt dat er snel strenge regels moeten komen om de invloed van de financiële markten op de fysieke markten te beperken. De Unctad zegt dat de invloed van financiële producten als grondstoffen-derivaten op de grondstoffenmarkten inmiddels onweerlegbaar is.

Volgens Unctad is nog niet iedereen er over eens dat financiële markten een zwaar stempel drukken op de fysieke markten. Vraag en aanbod hebben nog steeds een belangrijke invloed op de grondstoffenprijzen, en dat blijft ook zo, zegt Unctad. Maar met de toenemende omvang van handel in financiële producten, die gerelateerd zijn aan de grondstoffen, is de fysieke markt geleidelijk aan omgevormd tot een financiële markt, aldus Unctad.

Of registreer je om te kunnen reageren.