Home

Nieuws 354 x bekeken

Tweede Britse haven verbiedt vee-export

Ipswich – De havenautoriteiten van Ipswich hebben de export van levend vee door de haven tot nader order verboden. Havenbeheerder ABP denkt dat de relatief kleine haven niet over de juiste voorzieningen voor deze handel beschikt.

Ipswich hervatte vorig week de export van levende dieren nadat die in de haven van Ramsgate juist waren verboden. Dat gebeurde na een ernstig incident waarbij twee schapen omkwamen en nog eens veertig afgemaakt moesten worden. Maar ook de ‘uitwijkhaven’ Ipswich heeft de in Groot-Brittannië altijd al omstreden doorvoer van levend vee stop gezet.
De dierenbescherming RSPCA, die zich steeds verzet tegen dit veevervoer over zee, heeft het besluit van ABP verwelkomd. "De haven neemt haar verantwoordelijkheid voor het welzijn van de dieren serieus. Na het verbod van Ramsgate is de handel in het geniep naar Ipswich getrokken maar dat is nu na overleg tussen de RSPCA en ABP ook daar stop gezet," aldus directeur Gavin Grant. Volgens Grant ‘is er in een beschaafde wereld geen plaats voor deze vuile handel die zo veel lijden bij de dieren veroorzaakt.’

Of registreer je om te kunnen reageren.