Home

Nieuws laatste update:5 sep 2012

Straf voor gesjoemel in dierenartspraktijk

Maastricht - De rechtbank in Maastricht heeft de eigenares van twee dierenartsenpraktijken in Heerlen en Schinnen tot een boete van 5000 euro veroordeeld. Een medeverdachte die de praktijken voorzag van humane geneesmiddelen van het Helmondse ziekenhuis Elkerliek, werd schuldig verklaard zonder strafoplegging.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder een werkstraf en 17.000 euro boete tegen de eigenares van de dierenartsenpraktijk - die zelf overigens geen dierenarts is. Tegen de medeverdachte - een inmiddels ontslagen medewerker van het ziekenhuis Elkerliek in Helmond - eiste de officier van justitie een werkstraf van veertig uur. De rechtbank vindt echter dat de man door zijn ontslag al genoeg gestraft is.

Bij het onderzoek bleek dat de eigenares zelf operaties verrichtte bij huisdieren, terwijl ze daartoe niet bevoegd was. Bovendien werden diergeneesmiddelen, bestemd voor landbouwhuisdieren, ingezet bij de behandeling van huisdieren. Bij een doorzoeking in het bedrijf trof de Divisie Inlichtingen en Opsporing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ondermeer een hoeveelheid humane geneesmiddelen aan, die over datum waren. Bij het onderzoek bleek dat de humane geneesmiddelen waren geleverd door een zoon van een bij de praktijk werkzame dierenarts.

Of registreer je om te kunnen reageren.