Home

Nieuws 263 x bekeken 1 reactie

'Steeds meer gemeenten tegen schaliegas'

Amsterdam - Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn tegen de winning van schaliegas. Dat meldde Milieudefensie vrijdag op basis van een inventarisatie. Volgens de organisatie hebben 26 gemeenten al laten weten geen medewerking te verlenen aan eventuele boringen.

Volgen Milieudefensie kleven er flinke risico's aan deze vorm van gaswinning, waarbij gesteente door chemicaliën gebroken wordt zodat het gas vrijkomt. Zo zou de winning van schaliegas kunnen leiden tot aardbevingen en vervuiling van het grond- en drinkwater.

Milieudefensie baseerde haar inventarisatie op schriftelijke bronnen zoals collegebesluiten. Onder de 26 gemeenten zijn ook grote steden zoals Arnhem, Nijmegen, Zwolle en Lelystad.

Milieudefensie voert al lange tijd campagne tegen de winning van schaliegas. Vooruitlopend op een beslissing over deze manier van gaswinning door een nieuw kabinet, roept de organisatie gemeenten en provincies op om zich op voorhand 'schaliegasvrij' te verklaren.

Eén reactie

  • B bob

    Om het gas vrij te maken uit het gesteente moet een grote hoeveelheid energie gebruikt (fraccen)worden en ook zijn gevaarlijke chemicalieen (Boorslib) nodig . Terecht dus dat tegen deze onzinnige manier van gaswinning veel verzet is .
    De gevolgen voor de toekomst zijn tevens erg onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.