Home

Nieuws 535 x bekeken 1 reactie

Spanje snijdt kwart van landbouwministerie

Madrid - Spanje verlaagt het budget van het landbouwministerie met 25,4 procent. Van alle ministeries wordt het meest op de ministeries voor landbouw en cultuur gekort. In totaal kort Spanje op de ministeries van de centrale overheid met 8,9 procent. Spanje moet forse maatregelen nemen om te voorkomen dat het overheidstekort oploopt.

Spanje heeft met de overige lidstaten van de Eurozone afgesproken het overheidstekort dit jaar te beperken tot 6,3 procent en volgend jaar mag het overheidstekort niet groter dan 4,5 procent uitvallen. Volgens economen is het voor Spanje momenteel lastig het tekort onder de 8 procent te houden en daarom heeft de regering een serie harde maatregelen afgekondigd, die de laatste dagen hebben geleid tot grote demonstraties in Madrid en Barcelona.

Spaanse boerenorganisaties vrezen dat subsidies voor onder meer irrigatiesystemen of het vormen van samenwerkingen van producenten in gevaar komen. Spanje geldt als één van de grootste exporteurs van tuinbouwproducten ter wereld. In de eerste helft van 2012 exporteerde Spanje voor 830 miljoen euro aan agrarische basisproducten naar Nederland terwijl Nederland voor 813 miljoen naar Spanje exporteerde.

Eén reactie

  • Netfarms

    zo boelcit dat ze daar hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.