Home

Nieuws 2 reacties

'Schade ganzen afgewenteld op boeren'

Den Haag - Boeren vinden dat zij moeten opdraaien voor falend natuurbeleid waardoor steeds meer ganzen neerstrijken op hun akkers. Die ganzen veroorzaken schade, maar het wordt wel steeds moeilijker om die te verhalen, meldt land- en tuinbouworganisatie LTO woensdag.

LTO-bestuurder Peter de Koeijer is boos dat staatssecretaris Henk Bleker boeren 300 euro wil laten betalen als zij bij het Faunafonds een aanvraag doen voor vergoeding van dit soort schade. De Koeijer vindt dat ,,alle perken te buiten gaan'', ook al omdat nu 95 procent van de schade wordt uitgekeerd, maar er wel een eigen risico is van 250 euro. Daarbij wordt volgens De Koeijer ook nog eens 1 op de 7 verzoeken afgewezen: ,,Dit is een maatschappelijk probleem, maar de schade wordt zo afgewenteld op de boeren.''

Laatste reacties

 • Bison

  Tja,als 250 euro een boer maakt of breekt kunnen ze beter meteen de zaak opdoeken.
  Als ze de combine een beetje beter afstellen hebben ze die habbekrats zo 3 dubbel terug.

  on the other hand,
  Sinds 'normale' mensen in Holland geen geweer mogen hebben kunnen ze natuurlijk ook de politie met een dubbelloops het land insturen,die knapen kunnen toch niks raken,maar dan doen ze tenminste toch nog iets nuttigs...... ganzen wegjagen

 • Flyinghollander

  Dus 750 euro netto extra per hectare.
  Zeg 8 ton per hectare ge-oogst * 240 euro = 1920 euro en dit is brutto.
  Dus met andere woorden je hebt totaal geen idee waar je over praat.

Of registreer je om te kunnen reageren.