Home

Nieuws 468 x bekeken

Recordaantal standhouders op Franse vakbeurs SPACE

Rennes - De Franse agrarische vakbeurs SPACE heeft dit jaar een recordaantal bedrijven getrokken.

De 26e editie van de vakbeurbeurs, die dinsdag van start is gegaan, bestaat uit stands van 1.283 bedrijven. Hiervan zijn 361 bedrijven van buiten Frankrijk. Vorig jaar telde de organisatie 1.100 standhouders.
President Hollande bezocht op de eerste dag de beurs en heeft een aantal uren rondgelopen. Hij zei tegen de bezoekers dat hij zich zal blijven inzetten om de Franse landbouw te steunen om deze weer voorloper te maken in Europa, en zelfs de wereld. Frankrijk was voorheen de grootste exporteur van pluimveevlees, maar is tegenwoordig een importeur van kip. De Franse bedrijven Bourgain en Groupe Doux waren grote leiders op het gebied van pluimveevlees. Beide bedrijven zijn inmiddels failliet.
De organisatie had nog verwacht dat boze Groupe Doux medewerkers de Franse president gingen belagen, maar hiervan is niets gemerkt.
De beurs loopt nog tot en met vrijdag. De organisatie verwacht meer dan 100.000 bezoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.