Home

Nieuws 853 x bekeken

Rapport Gezondheidsraad over effecten veehouderij komt later

Den Haag - De Gezondheidsraad heeft meer tijd nodig voor het rapport over de gezondheidseffecten van intensieve veehouderij voor de omgeving. Het rapport zou eerder in de zomer van dit jaar gepresenteerd worden. Dat wordt nu november of december.

Het advies van de Gezondheidsraad gaat over het effect van de intensieve veehouderij op de volksgezondheid en het eventueel instellen van minimumafstand tussen concentraties dieren en concentraties mensen. In de politiek speelt het rapport een belangrijke rol. Demissionair staatssecretaris Henk Bleker heeft eerder aangekondigd dat er een grens komt aan de veehouderij als daar vanuit risico's voor de volksgezondheid aanleiding voor is.

Of registreer je om te kunnen reageren.