Home

Nieuws

PvdA tegen nieuw agrologistiek bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard

Den Haag- PvdA-Kamerleden Lutz Jacobi en Sjoera Dikkers vinden dat een nieuw gepland agrologistiek bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard in het Zuid-Hollandse Ridderkerk niet gunstig is gelegen.

Via Kamervragen stellen de politici dat het bedrijventerrein ongelukkig is omdat de glastuinbouw in de directe omgeving is verhuisd, het bedrijventerrein dicht bij bewoning is gepland en omdat er geen goede ontsluiting per spoor of via het water is.

Minister Melanie Schultz van Haegen deelt de mening van de PvdA niet. "Met de realisatie van Nieuw Reijerwaard wordt uitvoering gegeven aan vastgesteld rijksbeleid", aldus de minister. Ze wijst erop dat de locatie een alternatief is voor het geplande bedrijventerrein in de Hoeksche Waard, waar de Tweede Kamer tegen was. Over de nieuwe locatie is in 2009 een bestuursovereenkomst gesloten tussen de betrokken partijen, die ook door het Rijk is ondertekend. Schultz van Haegen wijst erop dat de provincie Zuid-Holland in het kader van decentralisatie verantwoordelijk is voor het provinciaal inpassingsplan, waar het bedrijventerrein onderdeel van is.

Of registreer je om te kunnen reageren.