Home

Nieuws 1280 x bekeken 5 reactieslaatste update:14 sep 2012

Politiek reageert fel op korting van AH

Den Haag - Diverse politici reageren fel op de betalingskorting die supermarktketen Albert Heijn afdwingt bij al haar leveranciers. Het concern wil de korting in laten gaan per 17 september.

CDA'er Jaco Geurts reageert fel op de actie van Albert Heijn. “Laat ik het netjes zeggen. Ik ben er boos over. Als ik lees dat Albert Heijn aan het begin van het jaar geen rekening had gehouden met de aankoop van winkels en daarom nu een korting door voert bij de leveranciers, word ik daar stil van”, zegt Geurts. Het kandidaat-Tweede Kamerlid wijst erop dat de supermarken enorm machtig zijn. “Ik vrees dat  vooral de kleine leveranciers de dupe zijn”, aldus Geurts.

Europarlementarier Esther de Lange (CDA) twittert dat zij een vraag heeft gesteld aan de Europese Commissie over de actie van AH. Ook meldt zij haar boodschappen te hebben afbesteld bij de supermarkt.

SP-leider Emile Roemer reageert eveneens op twitter. "Albert Heijn blijft op de kleintjes letten? Ja, met contractbreuk kleine leveranciers een poot uitdraaien!"

Laatste reacties

 • Sjaak

  Tjee, wat een bombarie...

  Als de leveranciers hierop reageren door eendrachtig consequent niet leveren, dan konden ze straks voor een prikkie AH overnemen. En dan is die flauwekul in een keer van de baan...
  Maar..., omdat die eendracht ontbreekt en er altijd weer van die 'gauwgraaiers' tussen zitten, gaat het dat waarschijnlijk niet worden en is AH de lachende derde en geef AH eens ongelijk, ook dat is marktwerking!

 • joannes

  Daar is politiek voor! Zij zetten de spelregels voor de samenleving. Wanneer ze steeds het groot bedrijf blijven beschermen vervullen ze hun taak niet. En...lopen ze het risico snel uitgeregeerd te zijn. Zie het CDA....

 • ikkethuis

  de politiek reageert.......omdat er verkiezingen komen. maar daar blijft het dan ook bij en verwacht niet iets meer.

 • emo

  wij als boeren en tuinders moeten het gelach wel weer betalen
  gaan we toch gewoon winkelen bij de ah en treken er dan toch 10%van af het is dan tenslooten ook een leverancier van ons

 • klaasKip

  het zijn Weer Hamsterweken bij Albert hein hebben ze deze keer wel heel letterlijk opgevat bij AH

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.