Home

Nieuws

Poetin pleit voor Aziatische investeringen

Vladivostok - President Vladimir Poetin van Rusland wil Aziatische investeringen aantrekken voor de ontwikkeling van de landbouw. Dat schrijft persbureau RIA Novosti. Rusland wil een grote agrarische exporteur worden, aldus Poetin, terwijl landen als China en Korea te weinig landbouwgrond hebben om in hun voedselbehoefte te voorzien.

Poetin zei volgens RIA Novosti in een toespraak in Vladivostok, een recent sterk opgeknapte havenstad in het Verre Oosten van Rusland, dat Aziatische investeringen beantwoord zullen worden door investeringen andersom, bijvoorbeeld in de Aziatische maakindustrie of technologische sector.

Rusland ziet zichzelf volgens Poetin als een unieke verbinding tussen Oost en West. In dat opzicht vraagt Poetin ook om minder wantrouwen tegen een douane-unie die Rusland opricht met Wit-Rusland (ook bekend als Belarus) en Kazachstan, dat ook aan China grenst en een grote graanexporteur is.

Voor de handel heeft de douane-unie grote voordelen, aldus Poetin, die graag de grenzen van het verbond opgerekt ziet zodat meer voormalige Sovjetrepublieken, waaronder Oekraïne, er onderdeel van uitmaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.