Home

Nieuws 472 x bekeken 1 reactie

Pepsi stapt in Wagenings voedingsonderzoek

Wageningen - Het Amerikaanse bedrijf Pepsico doet mee in het Wageningse onderzoeksconsortium TI Food and Nutrition (TIFN). Het bedrijf, bekend van de frisdrank, gaat meewerken aan onderzoek naar de werking van spieren bij ouderen en sporters.

In het onderzoeksproject werkt het bedrijf samen met Danone, DSM, Maastricht University en Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Directeur Jan Maat van TIFN zegt dat Pepsi een welkome aanvulling is op de bedrijven, die al in het onderzoekscentrum samenwerken. Daarbij zitten ook aan de landbouw gerelateerde ondernemingen als FrieslandCampina, CRV, Cargill, Vion,  Unilever, Fromageries Bel, Nestlé, het Nizo en het Productschap Zuivel.

Eén reactie

  • politiek

    De werking van spieren bij ouderen ? ? Dat moet onderzocht worden in Wageningen ?? Ook die Universiteit doet met onderzoek mee daar ?? En dat onderzoek moet nog gesponserd worden ?? Ik meen me nog te herinneren een onderzoek ,ook in Wageningen dat over emissies uit mest en dierwelzijn ging. De heer Dijkhuizen , de meest verdienende bestuurder ( ong. 350.000 euro per jaar) in Nederland , mocht het publiekelijk maken. Maar goed , wie betaald bepaald , en nu er ook pepsi bij aan de tavel is gekomen gaat het wel goed komen met dat onderzoek denk ik. Mogelijk is er ook nog een stoeltje vrij voor coca cola of zouden daar die spieren teveel van leiden als je dat merk frisdrank drinkt. Wellicht weet de heer Dijkhuizen dat straks weer wel te verwoorden naar de Nederlandse bevolking die gehoorzaam zijn advies dienen op te volgen . Ik ben benieuwd wat het gaat worden. ? Melk of pepsie in relatie met die spieren van ouderen. Wie betaald bepaald . ! Ook de supers graag goed luisteren naar zijn advies graag. De super Deen volgde laatst niet de mening van Dijkhuizen i.v.m. duurzaamheid waar hij wat geirriteerd over raakte. Wat zal nu het duurzaamst worden of zijn , MELK of PEPSI COLA.

Of registreer je om te kunnen reageren.