Home

Nieuws 566 x bekeken

Pechtold: we hebben stand gehouden

Den Haag - Alexander Pechtold was zeer tevreden dat D66 bij de verkiezingen opnieuw winst heeft geboekt.

"Kan deze avond nog stuk?", sprak de leider van D66 woensdagavond opgetogen. "Het ziet er naar uit dat we voor de vijfde keer op rij winst gaan boeken. Ik feliciteer de VVD en PvdA met hun enorme winst. Het blijft voor hen de hele avond spannend, maar dat hebben ze dan ook gewild".

Pechtold was blij dat zijn partij een eigen koers is blijven varen. "Ons verhaal heeft al die tijd stand gehouden en daar gaan we ook zeker mee door." Hij bekende wel verbaasd te zijn over het hoge aantal stemmen voor PvdA en VVD. "Ik vroeg me wel even af: wat betekent dit voor D66?" Maar volgens Pechtold is de rol van D66 bij voorbaat echter niet uitgespeeld. "Dat hangt ervan af hoe deze partijen na het geruzie in de campagne aan de slag kunnen gaan en hoe ze Nederland naar voren willen brengen. Ik hoop in ieder geval op een stabiel en ambitieus kabinet."

Of registreer je om te kunnen reageren.