Home

Nieuws 471 x bekeken

PPE wil Adviescommissie pelsdierenhouderij instellen

Zoetermeer - Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) wil een Adviescommissie Pelsdierenhouderij instellen.

Dat melden de agendastukken van het PPE-bestuur die aanstaande donderdag behandeld zullen worden.

Pelsdierhouders betalen heffingen aan het PPE voor de financiering van praktijkonderzoek en gezondheidszorg. Op dit moment kan de sector pelsdierenhouderij op bestuurlijk vlak echter geen inbreng leveren aan de afspraken en inhoud van de onderzoeken omdat ze geen leden heeft in het PPE-bestuur.

Het PPE wil dit veranderen door de instelling van een adviescommissie pelsdierenhouderij. Het PPE wil rond de zeven leden (onder andere vertegenwoordigers van de nertsenhouders) laten plaatsnemen in deze commissie.

Via heffingen zal de pelsdierenhouderij volgend jaar 700.000 euro betalen aan het PPE. Als de adviescommissie ook daadwerkelijk wordt aangesteld zal zij moeten zorgen dat dit geld op een goede wijze wordt besteed aan onderzoek en gezondheidszorg.

Aan prakijkonderzoek wil men volgend jaar 250.000 euro besteden, voor de pelsdierengezondheidszorg mikt men op 400.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.