Home

Nieuws 242 x bekeken

Overheid geeft meer uit aan preventief klimaatbeleid

Den Haag - De overheid heeft in 2010 1,3 miljard euro uitgegeven aan maatregelen die klimaatverandering zouden moeten beperken. Het gaat vooral om maatregelen die energiebesparing en de toepassing van nieuwe energiebronnen, zoals windenergie, bevorderen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

De uitgaven om klimaatverandering te beperken zijn in de loop der jaren toegenomen. Deze uitgavenstijging werd vooral veroorzaakt door de toename van subsidies voor opwekking van hernieuwbare energie.

Driekwart van de uitgaven van de Rijksoverheid voor preventief klimaatbeleid in 2010 waren subsidies voor duurzame energie, zoals de regeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP) en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE).

Of registreer je om te kunnen reageren.