Home

Nieuws

Opslagschuur vol hooi en stro afgebrand

Someren - Een opslagschuur van een kalvermester in het Noord-Brabantse Someren is gisteravond volledig afgebrand. In de schuur was hooi en stro opgeslagen, dat vlam heeft gevat. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend, maar de eigenaar vermoedt dat het hooi is gaan broeien.

Zelf is hij nog voor de brandweer ter plaatse was begonnen met het nat houden van de nabijgelegen stal waarin 750 kalveren stonden. Alle dieren hebben het overleefd doordat de brand beperkt is gebleven tot de opslag.

Pas vrijdagmiddag waren het hooi en stro volledig uitgebrand. In de vijf jaar oude schuur stonden verder nog een aantal werktuigen, maar deze heeft de boer kunnen redden. Alleen een mestmixer/pomp stond te ver om nog uit de schuur gehaald te worden. Doordat het een schuur zonder wanden betrof, wakkerde de wind het vuur nog extra aan. Hierdoor sloegen de vlammen in een mum van tijd door het dak.

Of registreer je om te kunnen reageren.