Home

Nieuws

Noord-Holland: 16 miljoen voor EHS

Haarlem - Het bestuur van de provincie Noord-Holland trekt 16 miljoen euro extra uit voor het volledig realiseren van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Om het beheer betaalbaar te houden, wordt het beleid wel versoberd. Ook zet de provincie proefprojecten op om private financiering van natuur aan te boren en het natuurbeheer goedkoper uit te voeren. Dat staat in het plan voor een nieuw groenbeleid.

Naar verwachting wordt de definitieve nieuwe groenagenda in december vastgesteld door Provinciale Staten. Noord-Holland tornt niet aan de omvang van de EHS, een netwerk van aangesloten natuurgebieden. Om boeren in EHS-gebieden tegemoet te komen, wordt de koopplicht binnen de EHS weer ingevoerd. Hoerdoor hebben boeren de zekerheid dat de provincie gronden verwerft tegen een marktconforme prijs, aldus de provincie. De provincie legt het voorstel van staatssecretaris Bleker de natuurbeherende organisaties te verplichten bestaande natuurgebieden te verkopen naast zich neer.

Of registreer je om te kunnen reageren.